Der Warenkorb ist leer

Cables

Alweer een artikel over kabels zult u denken, daar is misschien wel genoeg over geschreven en gezegd toch? Dat vinden wij ook en daarom willen we graag refereren naar een aantal artikelen: Voor en tegenstanders als je ze zo mag noemen.

Onze persoonlijke opinie, mocht u daar in geïnteresseerd zijn natuurlijk, is moeilijk in een zin te omvatten. Oh, daar gaan we weer denkt u? We houden het kort en bondig en proberen u hiermee een paar tips mee te geven.


Investeren in kabels of niet?

Wij zijn van mening dat investeren alleen zinvol is als de set in balans is en met kabels kleine nuance's wil aanbrengen of het uiterste uit de installatie halen. Denk aan een scherpe S-klank of lage tonen welke naar jou idee strakker zouden moeten kunnen. Dit is soms en met de juiste kabel bij te sturen.

 


Juiste kabel; welke kabel adviseren jullie?

De 'juiste' of perfecte kabel bestaat volgens ons niet. Alle kabels hebben (klankmatige) eigenschappen welke de set kunnen beïnvloeden. Er is zeer zeker wel verschil in prestaties tussen kabels, sommige kabels laten nog beter horen hoe een viool of een trompet echt hoort te klinken. 

 


Wat zeggen jullie tegen mensen die beweren dat kabels 'snake oil' is?

Vooral niet in discussie gaan of proberen te overtuigen. Of deze mensen komen er op een dag achter dat er hoorbare verschillen zijn tussen verschillende kabels of niet. Het maakt niet uit, een wijnkenner en liefhebber hoeft mij ook niet proberen te overtuigen dat die ene wijn uit 1975 zo ontzettend lekker is dat je het geld er beslist voor moet neerleggen. Heeft geen zin, lekkere wijn is goed genoeg voor mij! (Jos)

Wat is een reëel bedrag om te betalen voor kabels?

Dat hangt van uw set af en wat u er voor over heeft. Stel van te voren een budget en ga voor dit bedrag verschillende kabels proberen. Overdrijf het niet, een kabel welke twee keer de prijs is van de DAC (Digitaal Analoog Converter) is misschien over de top. Vooral veel proberen en bij betrouwbare adressen informeren en kopen er bestaat een hoop 'namaak' uit het verre Oosten. Kabels zijn moeilijk van echt te onderscheiden maar hebben vast niet dezelfde prestaties.

 


audiophilles mh service

MUSIC LOVERS

PROFESSIONAL SERVICE

mh contact mh payable

PERSONAL ADVICE

AFFORDABLE

Facebook

icon dhl ship   icon ups ship   icon dpd ship   icon postnl ship   icon tnt ship

icon 64x64 ideal
keyboard_arrow_up